Slovenski nogometni dragulj: Naslednja sezona bo moja

Nogomet 2. Jun 20229:00

Ko se oziramo v prihodnost slovenskega nogometa, imamo pred očmi še posebej izpostavljeno eno ime - Benjamin Šeško. Najstnik iz Radeč je hitro po prehodu iz mladinske v člansko konkurenco dokazal, da gre za nogometni dragulj, ki se pridno brusi v Mozartovem mestu. Tudi 19-letnik pa je v teh dneh svoj fokus iz klubskega nogometa preusmeril v reprezentančnega.

Za Benjaminom Šeškom je prva prava članska sezona v majici avstrijskega velikana Red Bull Salzburga. V klubu, za katerega je ob popolni dominaciji v domačem prvenstvu edino merilo uspeha Evropa, se je kljub mladosti odločno znašel in na 35 tekmah dosegel 10 zadetkov ter prispeval 7 asistenc. A kot priznava Radečan, so njegove ambicije še bistveno večje.

“V tej sezoni so bila obdobja ko sem igral in obdobja ko nisem igral. S prvo sezono na takšnem nivoju moram biti zadovoljen. Dosegel sem nekaj pomembnih zadetkov in korak naprej, ki sem ga naredil v tej sezoni, je takšen, kot mora biti,” minulo tekmovalno obdobje ocenjuje Benjamin Šeško.

Benjamin Šeško. FOTO: Guliverimages.

Želi si slediti vzoru velikih zvezd

Salzburg je klub, ki je v zadnjih letih na največje nogometne odre izstrelil nekaj velikih nogometnih imen. Sadio Mane, Erling Haaland, Naby Keita, Dominik Szoboszlai in Dayot Upamecano so le nekateri izmed zvezdnikov, ki so se v preteklosti kalili pri rdečih bikih. Zadnji uspešni prodaji sta Brenden Aaronson (Leeds United) in Karim Adeyemi (Borussia Dortmund), ki nakazujeta smer, v kateri bi si želel v prihodnje svojo kariero razvijati tudi 19-letni slovenski nogometni dragulj.

“Upam, da se s temi odhodi zame odpira dodaten prostor v ekipi. To bom skušal izkoristiti in upam, da bo naslednja sezona moja,” odločno poudarja Šeško.

FOTO: Guliverimages.

Vloga nosilca v reprezentanci? Za zdaj si želi le uživati

Tudi v reprezentanci bo najstnik, ki je doslej na devetih tekmah v majici s Triglavom na prsih dosegel en zadetek, v prihodnosti prevzemal vse bolj pomembno vlogo.

“Prevzemanje vidnejše vloge v reprezentanci bo še trajalo nekaj časa. Grem korak za korakom. Želim uživati in doseči čim več zadetkov ter pomagati ekipi do zasluženih uspehov.”

Novo priložnost za dokazovanje bo imel Šeško že v teh dneh, ko Slovenijo čakajo štiri tekme v Ligi narodov. Nasprotniki bodo zahtevni, varovance Matjaža Keka čakajo obračuni z reprezentancami Srbije, Norveške in Švedske. A težkih tekem je naš sogovornik vajen.

“Gre za zahtevne tekmece, dali bomo vse od sebe, da nam uspe čim boljši rezultat. Ne obremenjujem se z zadetki, želim se zabavati, potem pa bomo videli, kakšen bo izplen,” mirno prihajajoče tekme čaka Benjamin Šeško.

Pogovor z Benjaminom Seškom v oddaji Pod prečko:

Komentari

Vaš komentar