Pod prečko: Slovenska nogometna liga je atraktivna

Nogomet 27. Feb 202320:022 komentarja
zajem zaslona

V tokratni oddaji Pod prečko smo znova zelo aktualni, malce pa tudi nostalgični. S pomočjo najuspešnejšega športnega direktorja v slovenskem nogometu, ki mu bo družbo delal najtrofejšenjši trener, bomo pokukali v zgodovino NK Maribor, obdelali pa bomo tudi vse druge pomembne teme, ki jih trenutno v slovenskem nogometu zares na manjka.

V našem studiu je tokrat gostoval Darko Milanič. Slednji je z Mariborčani osvojil šest državnih naslovov in tri pokalne lovorike, ob tem je z vijolicami igral tako v ligi Evropa kot tudi v elitni ligi prvakov.

Največje uspehe štajerskega ponosa je pisal v obdobju športnega direktorja Zlatka Zahoviča, ki se tokrat zaradi višje sile v oddajo vključuje preko video povezave. Zlatko se je spomnil časov Partizana, ko je na beograjskem letališču korakal v rdeči jakni: “Bil sem mlad in sem se iz te lekcije kot član Partizana nekaj naučil, saj sem imel velike težave.”

Zahović in Milanič sta v Partizanu delovala pod Ivico Osima, Zahović je dejal, da ima iz tistih časov ogromno anekdot, a jih ni delil z gledalci: “Osim je bil avantgarda evropskega nogometa, velik človek in velik trener.”

“Ne vem, ali sem imel srečo, ali ne, ampak tiste tekme, ki sem jih gledal, so bile zelo gledljive. Pogledal sem si recimo tekmi Kopra z Mariborom in Olimpijo. Tudi po televiziji, sem Maribor gledal proti Celju in Domžalam, vse te tekme so imele dinamiko, nek smisel. Če si ogledaš vse tekme, potem se ti zgodi, da potem rečeš kakšno pikro,” je Milanič pohvalil slovenski klubski nogomet ter se s tem navezal na kritiko trenerja Brava, Dejana Grabića.

Milanićeva revolucionarna ideja

“Dejan je odličen trener, ki je izjavo dajal vroče glave. Vsi v slovenskem prostoru bi radi gledali tekme, ki se končajo s 3:3 ali 4:4. A to pač ni realno. Tekmo si strokovni delavci ogledamo z drugačnimi očmi, ne pa z očali navijača,” je svoje misli o atraktivnosti nogometa na sončni strani Alp strnil Zahović.

“Trenutno ne razmišljam o slovenskem prostoru. Razmišljam samo o priložnostih, ki jih nudi tujina, trenutno angažmaja še nimam. Partizan? To je klub, ki mi je dal priložnost za uveljavitev, kar bom vedno cenil. Tudi glede zagrebškega Dinama veste vse bolje od mene, ste brali o tem (smeh),” je Milanič omenil trenutno aktualnost njegovega imena na klopi kakšnega kluba v tujini.

V nadaljevanju oddaje je Milanič dodal, da bi intervjuje po tekmah v slovenskem nogometnem prostoru kar ukinil: “To je nesmisel, dajati izjave po koncu srečanja bi sam kar ukinil! Po tekmi ne moreš povedati nič pametnega. Ok, razen, če zmagaš in sam sebi daš en aplavz.”

Posvetili smo se jasno tudi sodniškemu pogledu, v katerem smo znova gostili Damirja Skomino, ni šlo niti brez Fantasy kotička, kjer je imel glavno besedo specialist za dogajanje v Prvi Ligi Telemach, Jaka Kozmelj.

Komentari

Vaš komentar