Mučenje prvakov v Kranju, Panvita prevzema vodstvo

Nogomet - video 23. Okt 202220:40 > 20:51
Foto: Aleš Fevžer

Odbojkarji ACH Volleyja, branilci naslova in tudi letos prvi favorit državnega prvenstva, so v 4. krogu nepričakovano izgubili točko v Kranju. Hiša na kolesih Triglav ga je močno namučila, vodila z 2:0, a Ljubljančani so še še dovolj hitro zbrali in prišli do preobrata ter zmage. V drugi sobotni tekmi je Calcit s 3:1 ugnal Merkur Maribor. Panvita je na nedeljski tekmi s 3:0 ugnala Salonit in prevzela vodstvo na ligaški razpredelnici.

Ljubljančani, ki so gladko dobili prve tri prvenstvene tekme, so očitno mislili, da bodo v Kranju domači že pred tekmo izobesili belo zastavo. A je niso, s sproščeno igro so se v prvih dveh nizih povsem enakovredno kosali s favoriziranimi gosti, v končnici pa oba niza tudi dobili s 27:25. V prvem nizu, v katerem so imeli oranžni zmaji že tri točke prednosti, je niz dokončno rešil blok Uroša Tučna, v drugem pa je odločil izredno razpoloženi črnogorski reprezentant Đorđe Jovović, ki je najprej priigral zaključno žogo, nato pa jo z blokom tudi izkoristil.

Radovan Gačič se je iz Zagreba preselil v Ljubljano. Foto: SK

Gostujoči trener Radovan Gačič je tekmo začel brez Filipa Šestana in Matica Videčnika (Alen Šket letos tako ali tako še ni zaigral), a ko je uvidel, da reči ne gredo po želeni poti, ju je moral poslati v igro. Prav tako mladega Klemna Šena, novi igralci so vendarle spremenili tok igre. ACH je zanesljivo dobil naslednje tri nize in se izognil porazu, ki ga na domačih igriščih ni zabeležil celotno lansko sezono.

Nikola Gjorgiev je bil z 18 točkami najučinkovitejši v vrstah prvakov, točko manj je prispeval Danijel Koncilja, pri domačih pa je Jovović dosege kar 31 točk, od tega dve neposredno s servisne črte in pet z bloki.

Škorc po novem porazu: Ne gledamo na lestvico

Calcit in Merkur Maribor sta v prejšnjih sezonah igrala derbije, ki so odločali o samem vrhu, letos pa je položaj drugačen. Kar trije igralci Maribora so se pred sezono preselili h Kamničanom, obe ekipi sta precej spremenjeni, strokovnjaki pa so menili, da je kamniška ekipa precej močnejša. To sta pokazala tudi prva niza tekme, toda v nadaljevanju so zobe pokazali tudi varovanci Sebastijana Škorca. Dobili so tretji niz, bili blizu tudi v četrtem, a so v končnici storili nekaj napak, ki so jim preprečile ugodnejši izid.

Foto: Jure Banfi

Domači so igrali brez kubanskega korektorja Luisa Sose, uspešno pa ga je nadomestil mladi slovenski reprezentant Nik Mujanović. S 23 točkami je bil najučinkovitejši igralec tekme, pri Mariborčanih jih je 19 dosegel povratnik po krajši odsotnosti Žiga Donik, ki je spet dokazal, koliko pomeni ekipi, ta je bila na prejšnjih tekmah brez njega neprepričljiva.

Zadnje točke v Kamniku:

“Za zdaj sploh ne gledamo na lestvico, vemo, kje smo, treniramo vsak dan in napredujemo. Veseli me, da se zadeve izboljšujejo, da igramo vse bolje in tudi danes smo bili proti Calcitu, ki je tri svetlobne leta pred nami, z izjemo drugega niza konkurenčni. Še enkrat, v Mariboru delamo novo ekipo, ki bo čez tri, štiri leta iz teh igralcev naredila članske reprezentante,” je po tekmi dejal gostujoči trener Škorc.

Sportklub 1A. DOL, moški, 4. krog:

Petek, 21. oktober:
Fužinar – Črnuče 0:3 (-17, -23, -20)

Sobota, 22. oktober:
Calcit Volley – Merkur Maribor 3:1 (21., 16, -23, 21)
Hiša na kolesih – ACH Volley 2:3 (25, 25, -15, -17, -10)

Nedelje, 23. oktober:
Salonit Anhovo – Panvita 0:3 (-17, -23, -22)

Lestvica:

1. Panvita Pomgrad 4 – 12 točk
2. ACH Volley 4 tekme – 11
3. Calcit Volley 4 – 9
4. Hiša na kolesih 4 – 7
5. Črnuče 4 – 5
6. Salonit Anhovo 4 – 3
7. Merkur Maribor 4 – 1
8. Fužinar 4 – 0

Komentari

Vaš komentar