Tabor “po enajstmetrovkah” do zmage proti Radomljam

Nogomet 21. Avg 202119:12 > 22. Avg 2021 9:16
Foto: NK Tabor Sežana.

Nogometaši Kalcerja iz Radomelj so v 6. krogu Prve lige Telemach v Domžalah izgubili proti CB24 Taboru Sežani z 0:1 (0:0). Edini gol na tekmi je dosegel Marko Krivičič.

Tekmeca sta na svojem prvem medsebojnem obračunu v prvi ligi prikazala enakovredno igro, a poln izkupiček je na koncu po uspešno izvedeni enajstmetrovki pripadel Sežancem, ki so prišli do druge zmage, medtem ko so Radomljani vpisali drugi poraz. Kaj lahko bi bilo tudi drugače, saj so slednji zapravili svoj strel z bele pike.

V vročih Domžalah ekipi v prvem polčasu nista pokazali kake posebne napadalne usmerjenosti. V sicer kar enakovrednem dvoboju sta se ekipi bolj ali manj merili med kazenskima prostoroma, le v osmi minuti je moral posredovati David Šugić po enem redkih poskusov Kraševcev, enkrat pa je bil na drugi strani premalo natančen Marko Božić.

Vsaka ekipa je na gol sprožila osem strelov, foto: NK Tabor Sežana.

Tudi uvod drugega dela ni bil posebej razburljiv, v 53. minuti so sicer Sežanci kar nevarno zagrozili s prostega strela, a je žoga zletela čez gol. Zatem so se večkrat v napad usmerili tudi Radomljani, ki pa niso resno ogrozili tekmečevih vrat.

Krivičič zadel, Pišek zgrešil

Ko je kazalo tudi na mirno končnico, pa je sodnik v 80. minuti pokazal na belo točko, ko je Erika Salkića po strelu podrl eden domačih igralcev, zanesljiv izvajalec enajstmetrovke pa je bil Marko Krivičić.

Že v 82. minuti so imeli po igranju Klemna Nemaniča z roko tudi domači na voljo strel z bele pike, toda Anže Pišek je žogo poslal precej čez vrata, tako da so vse tri točke odšle na Kras.

Radomljani bodo v 7. krogu v petek gostovali v Celju, Sežanci pa bodo dan pozneje gostili Koper.

Radomlje – Tabor Sežana 0:1 (0:0)

Športni park Domžale. Glavni sodnik: Asmir Sagrković.
Strelec: 0:1 Krivičič 80./11m

KONEC TEKME!

82. minuta: Zapravljena enajstmetrovka! Neverjetno, le nekaj trenutkov po golu je Sagrković dosodil še enajstmetrovko v korist domačih, strel pa s strelom visoko čez gol zapravil Pišek.

80. minuta: GOOOL! 0:1. Krivičič je rutinirano izvedel enajstmetrovko, potem ko je Sagrković na belo točko pokazal po prekršku nad Salkićem, ki je poizkušal s strelom na gol. Domači so se po nekoliko dvomljivi sodniški odločitvi pritoževali, a zaman.

Gol za zmago:

Prekršek za enajstmetrovko:

62. minuta: Z razdalje je sprožil Ihbeisheh, a žoga je zletela čez gol.

53. minuta: Mihaljević je poizkušal s prostega strela, a zgrešil domačo mrežo. Žoga je zletela nekaj centimetrov nad prečko.

49. minuta: Velika priložnost za Radomlje, potem ko je Šarić sam pritekel pred gol gostov, a se je pravi čas s črte pognal Koprivec.

KONEC PRVEGA POLČASA.

34. minuta: Največja priložnost do tega trenutka je pripadla domačim. Znova je podobno prodiral Božić, a meril za las mimo leve vratnice Koprivca. Ostaja 0:0.

Strel Božića

32. minuta: Po prodoru je s kakšnih 15 metrov streljal Božić, a strel je bil prešibak, da bi resneje ogrozil gol gostov.

28. minuta: Znova je poizkušal Ristić, tokrat z razdalje, a Šugić ni imel težjega dela.

8. minuta: Prva priložnost je pripadla gostom, ki so zapretili po prekinitvi. Najvišji je bil Ristić, a z glavo meril naravnost v Šugića.

ZAČETEK TEKME!

Začetni postavi:

Radomlje: Šugić, Ihbeisheh, Guček, Jazbec, Žulj, Nuhanović, Zabukovnik, Blaić, Pogačar, Božić, Šarić.

Tabor Sežana: Koprivec, Ristić, Nemanič, Briški, Mihaljević, Grobry, Krivičić, Salkić, Bongongui, Stančič, Mavretič.

Komentari

Vaš komentar