Tavares: Vsak dan molim, upam, da se poslovim z lovoriko

Nogomet 14. Maj. 202223:29 > 23:29
Delite:

"Hvaležen sem, da sem lahko 14 let igral v klubu, kot je NK Maribor. Hvaležen za vse moje soigralce, s katerimi sem igral. Hvala trenerju Karanoviću, ki mi je omogočil, da sem lahko zaigral s sinom. To mi pomeni vse. Ne samo zame, za celotno mojo družino je danes poseben dan," je po slavju nad Aluminijem (3:1) strnila misli osrednja figura sobotnega nogometnega praznika v Ljudskem vrtu Marcos Tavares, ki bi ga ob koncu kariere še posebej razveselila osvojitev državnega naslova.

Pred tekmo so najboljšega strelca slovenske prve lige vseh časov objeli tudi starši, ki jih niti v sanjah na svoji zadnji tekmi v Ljudskem vrtu ni pričakoval v Mariboru. “Nisem vedel, da je klub moji družini v Braziliji omogočil, da pride v Ljudski vrt. Vsi smo jokali. Ko smo bili majhni, nismo imeli za jesti, doma nismo imeli nič, na koncu pa smo zmagali. Družina mi pomeni vse,” je v simpatičnem pogovoru z našim novinarjem Maticem Burazerjem po tekmi nadaljeval odlični napadalec.

Uresničila se mu je velika želja

Uresničila se mu je tudi želja, da vsaj enkrat na uradni tekmi zaigra s svojim sinom Marcosom Jr. “To je bila velika že vse, od kar se je rodil. Ženi sem rekel, da hočem imeti sina, ker želim, da enkrat zaigra z mano in danes so se te sanje uresničile. Hvala bogu in Jezusu, da mi je omogočil, da lahko še vedno igram nogomet,” je dodal globoko verni Brazilec.

Pika na i bi bila lovorika

Maribor je zdaj vsaj začasno skočil pred Koper, ki bo v ponedeljek na Bonifiki gostil Radomlje. Tavaresova velika želja je, da bi se poslovil z dvigom lovorike, a kanarčki v zadnjem času ne kažejo šibkosti. A v nogometu ni odločeno prav nič, dokler ni zares konec.

“Vsak dan molim bogu. Upam, da bo tudi njegova volja, da kariero končan s pokalom. Vse je še mogoče, vse je še odprto, verjamem do konca,” je še dodal.

Mariborčani se bodo v zadnjem krogu na Fazaneriji pomerili z Muro, Koper pa čaka težko gostovanje še pri šiškarskem Bravu.

Komentari

Vaš komentar