Hrvaška slavi Petro, poražencu pri fantih pripeljali voziček

Grand Slam 29. Jan 202210:16 > 10:241 komentar
Foto: Mark Baker - AP via Guliverimage

Hrvatom se za prihodnost njihovega tenisa resnično ni potrebno bati. Danes je OP Avstralije za mladinke osvojila 16-letna Petra Marčinko, medtem ko je pripravljalni turnir za Melbourne (Traralgon) osvojil Dalmatinec, Mili Poljičak.

Članica teniškega kluba Top Spin iz Zagreba je v finalu turnirja deklet med posameznicami s 7:5 in 6:1 porazila Belgijko, Sofio Costoulas.

“Igranje na Rod Laver Areni je izjemna izkušnja, na začetku sem bila živčna, saj je stadion res velik, moj prvi finale na Grand Slamih, a sem uspela v pomembnih trenutkih zadržati mirnost,” je dejala Marčinko ter dodala: “Vznemirjena sem in polna samozavesti. Komaj čakam, da se preizkusim na profesionalni ravni, na ITF in morda na nekaterih WTA turnirjih.”

Kolaps poraženca, zmagovalec poliglot

V finalu za fante so gledalci videli izjemno napet boj, po 3 urah in 45 minutah pa je do zmage prišel Američan japonskih korenin, Bruno Kuzuhara. Z izidom 7:6 (7-4), 6:7 (6-8), 7:5 je bil bolj vzdržljiv od Čeha Jakuba Menšika, ki so ga po koncu tekme morali takole naložiti v invalidski voziček.

Kuzuhara (17 let, 175 cm), ki je sicer rojen v Sao Paulu, je zmagovalni govor opravil v treh različnih jezikih. Žal brez prisotnosti Menšika, ki je bil enostavno preveč izčrpan, da bi lahko prisostvoval podelitvi.

Kuzuhara je slavil tudi v konkurenci dvojic. “Danes je trenutek za uživanje, jutri letim domov. Vzel si bom nekaj prostih dni, potem pa se posvetil članskim turnirjem. Med profesionalci ni prav veliko prostora za napake, fizično gre za še precej bolj naporne tekme. Ta naslov me ne sme uspavati, še naprej moram trdo delati,” je povedal mladenič.

 

Komentari

Vaš komentar