Zverev rekordno odpihnil Rubljova za svoj peti masters

ATP 23. Avg 20217:44
d
Alexander Zverev, foto: Guliverimage.

Nemec Alexander Zverev je v Cincinnatiju v manj kot uri igre nadigral Rusa Andreja Rubljova s 6:2 in 6:3 ter se veselil svojega petega turnirja serije masters 1000 v karieri.

Dvoboj je trajal le 59 minut, kar je rekord turnirja v Cincinnatiju. Da obračun med Nemcem in Rusom ne bo trajal dolgo se je dalo slutiti že po vsega nekaj minutah dvoboja, ko je Alexander Zverev hitro prišel do vodstva s 4:0 v prvem nizu.

Zverev je Rubljova premagal na vseh dosedanjih šestih medsebojnih dvobojih, a kljub temu sta bila oba igralca, ki sta tudi prijatelja zunaj igrišč, po finalu dobro razpoložena. “Da bova skupaj odrasla in igrala finala je nekaj, o čemer sva sanjala. Zdaj te sanje živiva,” je po naslovu dejal Zverev, ki se veseli 17. lovorike v karieri.

Zaključek dvoboja Zverev – Rubljov

To je njegov peti masters, pred Cincinnatijem je osvojil še Rim in Montreal v letu 2017 ter Madrid leta 2018 in 2021. Prav tako je Zverev postal prvi igralec po Andreju Agassiju, ki je po zlati olimpijski medalji osvojil tudi masters v Cincinnatiju. Legendarnemu Američanu je to uspelo leta 1996.

Brez težav je v ženski konkurenci slavila prva igralka sveta Ashleigh Barty, ki je bila v finalu s 6:3 in 6:1 boljša od Jil Teichmann.

Cincinnati, finale:

ATP: Alexander Zverev (Nem/3) – Andrej Rubljov (Rus/4) 6:2, 6:3;

WTA: Ashleigh Barty (Avs/1) – Jil Teichmann (Švi) 6:3, 6:1.

Komentari

Vaš komentar