Pod prečko: Ružnić iskreno o skritih biserih slovenske lige

Nogomet 13. Dec 202120:00 > 14. Dec 2021 8:51 1 komentar
Med gostovanjem v oddaji Pod prečko. FOTO: Uroš Skaza

Zaključek jesenskega sezona Prve lige Telemach smo pokomentirali v odlični družbi. V studiu sta se namreč Mihi Penku in Dejanu Obrezu pridružila najboljši strelec v zgodovini slovenske reprezentance in najbolj prodoren slovenski nogometni agent.

Zlatko Zahović za začetek oddaje priznava, da je vedno bolj aktiven na teniških igriščih in ker je “danes zmagal, je že cel dan dobre volje”. Amir Ružnić je dodal, da sam fizično aktivnost ohranja s pogostimi sprehodi, ker teči ne more.

Primorec je priznal, da januarja nekoliko bolje kadruje, kot v poletnih prestopnih rokih. Praviloma zato, ker se na zimski prestopni rok bolje pripravi.

Ne iščem novega delodajalca. Dinamo je velik klub, a ta povezava je bila bolj folklora. Že ena beseda lahko zaneti medijski požar. Dejal sem, da iščem nekaj velikega in Dinamo to vsekakor je,” o namigovanjih za prevzem hrvaškega prvaka v vlogi športnega direktorja odgovarja najboljši strelec slovenske reprezentance.

Lestvica ne laže

Ružnić se je spomnil legendarne tekme Izole proti Benfici: “Tedaj sploh nismo prešli sredine igrišča.” Projekt kluba vodi Damir Skomina, o čemer je Ružnić povedal naslednje: “Rezultat je ta, ki v mestu dela impulz. Če bo Skomini uspelo narediti rezultat, bo tudi mesto začelo živeti s klubom, kot v 90-tih letih prejšnjega stoletja.”

Pogovor je nanesel na dogajanje v Prvi Ligi Telemach. Na vprašanje, če mu godi trenutno stanje na razpredelnici elitne slovenske nogometne lige, je odgovoril: “Lestvica je le ena.”

Zahović je kasneje dejal, da je težko kateri koli ustroj dandanes na takšni ravni, kot je bil tisti Maribor, ki je igral v Ligi prvakov. “Darko Milanić je imel za slovenski prostor preveč znanja. S temi trenerji, tudi Antejem Šimundžo, bi lahko Maribor prišel tudi do stotih lovorik,” je povedal nekdanji športni direktor Vijoličastih.

Iz Maribora se je prek video klica oglasil Radovan Karanović, ki je dejal, da pred nadaljevanjem prvenstva iščejo okrepitvi na dveh igralnih mestih, o čemer se je že pogovarjal s športnim direktorjem Markom Šulerjem.

Delali bi sladico brez sestavin

Dodal je, da bi se v blagor športa Zahović nujno moral vrniti v slovenski nogomet in to v kakršni koli vlogi, Zlatko pa je dejal, da se vidi le v enem prvoligašu, z njimi, torej Mariborom, pa je zgodba zaključena.

Zanimiva je bila tudi anekdota, kako je Darko Milanić obiskal Neapelj in trening Maurizia Sarrija. Tedaj je športnemu direktorju omenil, da bi morda lahko podobno postavitev poskusili pri NK Maribor, pa mu je Zahović odgovoril: “Darko ok, ampak s kom boš ti pri nas tako igral?”

Bodoče zvezde Prve Lige Telemach

Še pred tem je ponudil zanimivo analogijo, da ne moreš sanjati češnje na vrhu torte, če pa nimaš na voljo niti moke. “Jürgenu Kloppu je lahko, saj mu je Liverpool pri okrepitvah dal na razpolago več kot milijardo funtov.”

Najbolj prepoznaven slovenski nogometni zastopnik je po točni uri zelo zanimive oddaje izpostavil tri igralce, za katere se mu zdi, da bi jim moralo uspeti v tujini: “Kot prvega bi izpostavil Tjaša Begića, njegovega soigralca Tamarja Svetlina in pa igralec, ki ga vidim v bolj kakovostni ligi, Vid Koderman.”

Za konec oddaje je Zahović postregel še z mnenjem, da bi se moral Ante Šimundža nemudoma preizkusiti v tujini, glede slovenske reprezentance pa meni: “Saj cilj slovenske reprezentance ni bil četrto mesto v kvalifikacijah za SP. Enostavno si moramo priznati, da težko odigramo tri tekme v enem tednu.”

Celotna oddaja:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje