Drugačen obraz Švedske, slaba novica za Slovenijo

Foto: Uroš Skaza

V reprezentančno obarvani oddaji Pod prečko sta gostovala nekdanja reprezentanta in nekdanji smrtonostni napadalni dvojec pri Gorici Miran Burgić in Valter Birsa. Govorila sta o svojih karierah, tudi o svojem sanjskem sodelovanju v Novi Gorici in pa seveda o slovenski izbrani vrsti, ki v torek čaka težka tekma v Stockholmu.

5. oddaja Pod prečko:

Mihi Penku sta se tokrat v studiu pridružila strelec nepozabnega zadetka na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki Valter Birsa, ki je s pravim projektilom skorajda razparal mrežo ZDA. Z nami je tudi Miran Burgić, ki je štiri leta svoje kariere preživel ravno na Švedskem, kjer je branil barve tamkajšnjega velikana AIK-a. Nekdanji izjemen napadalni dvojec pri Gorici se je spomnil zlatih časov pri primorskem prvoligašu, bila sta neustavljiva, Gorica pa je osvajala lovorike.

Spomini na Gorico:

Birsa je igral v številnih klubih, najbolj znan pa je z naskokom AC Milan, kjer si je slačilnico delil s številnimi zvezdniki. Tudi Mariem Balotellijem. “Mario je Mario. Je simpatičen. Nikoli nima slabih namenov. Ni slab, ko ga vidiš v živo je drugačen. Je zelo prijeten fant, le na čase malce otročji, kar se pa tiče nogometnega znanja, pa je eden boljših, s katerimi sem igral. V določenih trenutkih mu pač nogomet ni bil tako zanimiv kot kakšna druga stvar.”

Birsa o Balotelliju:

Po sprehodu po njunih karierah so se dotaknili lepe zmage Slovenije nad Norveške. Po analizi so se dotaknili tudi super predstavi vratarja Jana Oblaka, ki je pri izidu 0:0 reševal Slovenijo. “To so ključne obrambe, ko braniš pri 0:0, ko je enkrat 2:0 ali 3:0 tista obramba ne šteje enako. Jan in tekem v tekmo dokazuje, da je vratar najvišjega formata in ni zaman drugič najbolj plačani vratar na svetu,” je pohvalil slovenskega kapetana Burgić, prikimal pa mu je tudi Birsa.

Gosta o kapetanu Oblaku:

Švedi odločeni ostati v Ligi B

Slovenci se bodo za konec Lige narodov udarili s Švedi, ki so v hudi krizi. Skandinavci se bodo po debaklu v Beogradu skušali svojim navijačem odkupiti proti Slovencev. Tudi Burgić pričakuje drugačno Švedsko.

“Po tekmi proti Srbom so bili zelo ostri do selektorja in do igralcev. Pričakujem drugačeno Švedsko proti Sloveniji, kar ni dobra novica, a če bomo pravi, če bomo igrali tako kot proti Norveški, se nimamo česa bati,” je še dodal Burgić.

Slovenci imajo pred torkovo tekmo dve točki več kot Švedi, kar pomeni, da Skandinavce ohrani v ligi B le zmaga, četi Matjaža Keka zadostuje še remi.

Pred tekmo s Švedsko: