Odločitev, ki buri duhove: Je to rdeči karton? (VIDEO)

Nogomet 19. Feb 202317:522 komentarja
Josip Iličić na današnjem derbiju. FOTO: Jure Banfi.

Josip Iličić je prvi nastop na večnih derbijih med Mariborom in Olimpijo končal z nepričakovanim rdečim kartonom, ob katerem je glavni sodnik David Šmajc dosodil tudi enajstmetrovko v korist gostov. Kaj se je zgodilo?

Josip Iličić, ki je do današnjega dne v bogati nogometni karieri izkusil marsikaj, večnega derbija med Mariborom in Olimpijo pa še ne, je že v prvem polčasu prejel rumen karton zaradi ugovarjanja sodniku Davidu Šmajcu, ki mu je tokrat pripadla čast sojenja na najpomembnejši tekmi slovenskega klubskega nogometa.

Sedma izključitev v karieri

Iličić je do zdaj na članski ravni, v klubih in reprezentanci, odigral 581 tekem, današnji rdeč karton pa je bil zanj sedmi. Dva je prejel kot član Interblocka, dva kot član Atalante, bil enkrat izključen pri Palermu in enkrat v 80 nastopih tudi v reprezentanci. Zanimivo, tudi takrat v Ljudskem vrtu

Na začetku drugega polčasa je 35-letni zvezdnik Maribora in slovenske lige prejel še drugi rumeni karton, potem ko je ob prostem strelu v kazenskem prostoru igral z roko. Mnogi, predvsem navijači Maribora, so prepričani, da neupravičeno, zaradi česar si je glavni sodnik tekme s tribun prislužil kar nekaj žaljivk. Poglejte, kaj se je dogajalo.

Zakaj je bil izključen Josip Iličić?

 

Komentari

Vaš komentar