V Söldnu dvojna zmaga Italijank; Meta Hrovat 6.

Alpsko smučanje 17. Okt 202010:45 > 10:55
Getty Images

Alpske smučarke so na ledeniku Rettenbach nad Söldnom začele novo sezono. Veleslalom je dobila Italijanka Marta Bassino, Meta Hrovat je končala na zelo dobrem 6. mestu.

Prvo tekmo nove sezone alpskih smučark je dobila Marta Bassino, kar je njena druga zmaga v karieri. Italijanka je vodila že po prvi vožnji, v drugi pa prednost ubranila in slavila zmago s prednostjo 14 stotink pred rojakinjo Federico Brignone. Do tretjega mesta je z najboljšim časom druge vožnje prišla Slovakinja Petra Vlhova, ki je bila po prvi vožnji šele deseta. 

Najboljša izmed Slovenk je bila Meta Hrovat, ki je v drugi vožnji napredovala za sedem mest in zasedla končno 6. mesto. Tina Robnik je bila po prvi vožnji 12., v drugi pa na strmini naredila napako in odstopila. Ana Bucik je končala na 21. mestu.

PO PRVI VOŽNJI NA VRHU DVE ITALIJANKI

Ob odsotnosti poškodovane Mikaele Shiffrin je s prvo progo na ledeniku najbolje opravila Italijanka Marta Bassino (1:09,54), ki ima 58 stotink prenosti pred rojakinjo Federico Brignone in 92 stotink pred tretjeuvrščeno Norvežanko Mino Fuerst Holtmann.

Od slovenske četverice je najbolje nastopila Tina Robnik, ki je zasedla 12. mesto (+2,36), mesto za njo je bila Meta Hrovat (+2,41), Ana Bucik pa je dosegla 26. čas (+3,68). Neja Dvornik (+5.13) je bila prepočasna za uvrstitev v drugo vožnjo.