Zlata lisica ostaja v koledarju tudi po letu 2020

Zlata lisica

Mednarodna smučarska zveza (FIS) je junija v svojem predlogu črtala Maribor kot prizorišče tekem svetovnega pokala alpskih smučark od sezone 2020/21 naprej. Hitri diplomatski pritisk mariborskih organizatorjev je kot kaže obrodil sadove, saj Zlata lisica po poročanju RTV ostaja v koledarju.

Zlata lisica je smučarska klasika in ostaja v programu tekem za ženski svetovni pokal tudi v sezoni 2020/2021,” je dobro novico potrdil generalni sekretar organizacijskega odbora Srečko Vilar. Ta je dodal, da dobro delo organizatorjev ter privlačnost preizkušenj, potrjujejo tudi podatki gledanosti.

Odgovorni za izvedbo tekem na Pohorju so medtem sicer z vsemi silami usmerjeni v iskanje sredstev ter prepričevanje gospodarskih partnerjev za izvedbo prihodnje Zlate lisice, ki bo na sporedu 6. in 7. januarja 2018. Leta 2019 bo tekmovanje na sporedu prvi konec tedna v februarju.

Tekmovanje za Zlato lisico je sicer eno najstarejših v svetovnem pokalu. Prva tekma na Mariborskem Pohorju je potekala že leta 1964.