FIS prižgala zeleno luč, svetovni pokal se lahko začne

Getty Images/Alexis Boichard/Agence Zoom

Vse je pripravljeno, da se prihodnji teden začne svetovni pokal v Alpskem smučanu. Prvo prizorišče bo kot vedno Sölden, kjer so se danes mudili kontrolorji Mednarodne smučarske zveze (FIS), ki so bili z videnim zadovoljni.

Ob odlični pripravi terena je organizatorjem v Söldnu na roke šla tudi velika količina na novo zapadlega snega. Sezona alpskega smučanja se tako v skoraj idealnih razmerah pričenja z ženskim veleslalomom 28. oktobra, dan kasneje pa se bodo na progo podali še moški.

Bolje kot je, ne bi moglo biti. Dovolj snežnih padavin in primerne temperature so prava kombinacija za sijajne razmere na progi. Vreme ni koristilo le organizatorjem, ampak tudi vsem tekmovalcem, ki so imeli priložnost za zadostno število treningov,” je povedal direktor proge Isidor Grüner.

Tekmovalci bodo lahko na progi trenirali do sobote, kasneje pa to zaradi zaključnih del pred uvodno tekmo svetovnega pokala ne bo več mogoče.

Progo bodo v prihodnjem tednu dodatno polivali z vodo, a po besedah Grünerja le-ta ne bo preveč ledena.

Zagotovo ne bomo pripravili drsališča, ampak eno kompaktno progo, na kateri bodo imeli dobre razmere tudi tekmovalci s številko 70,” je sklenil Grüner.

Uvodnemu vikendu je zaenkrat naklonjena tudi vremenska napoved, kot je v navadi pa bomo v Söldnu videli le dva veleslaloma.

Najboljša slovenska smučarska v lanski sezoni Ilka Štuhec bo začetek sezone izpustila.