Shiffrinova spet pometla s konkurentkami

Alpsko smučanje 28. Dec 201715:36 > 15:38
Getty Images

Američanka Mikaela Shiffrin je zmagovalka zadnjega slaloma za svetovni pokal alpskih smučark v letošnjem letu v avstrijskem Lienzu. Slovenska reprezentanca ni osvojila točk.

Za ameriško smučarko Mikaelo Shiffrin, ki je v letošnji sezoni neustavljiva, je zaostala Švicarka Wendy Holdener (+0,89), ki je v finalu pridobila eno mesto ter je prehitela tretjeuvrščeno Švedinjo Frido Hansdotter (+1,22) ki je bila druga na prvi progi. Slovenke niso nastopile v finalu.

Dvaindvajsetletnica iz Kolorada je premočno vodila že po prvi vožnji, ko je imela pred prvo zasledovalko več kot sekundo prednosti, na drugi progi pa je le še potrdila primat v svetovnem pokalu, ko bo koledarsko leto končala na vrhu razpredelnice skupnega seštevka.

Shiffrinova (821) pred prvo izzivalko Nemko Viktorio Rebensburg vodi s prednostjo 391 točk. Američanka (380) je prva tudi v slalomskem seštevku, v katerem ima 75 točk naskoka pred najbližjo zasledovalko Slovakinjo Petro Vlhovo, ki je današnjo tekmo končala na petem mestu.

Shiffrinova je v Lienzu vpisala svojo 36. zmago v karieri v svetovnem pokalu, 27. slalomsko. To je Američankina že peta zmaga v letošnji sezoni, v kateri je pokazala celotno razsežnost svojega izjemnega smučarskega talenta.