Paris slavil na smuku v Bormiu

Alpsko smučanje 28. Dec 201716:03 > 16:11
Francis Bompard/Getty Images

Italijan Dominik Paris je zmagovalec smuka za svetovni pokal alpskih smučarjev v Bormiu. Na zadnjem smuku letos je dosegel že skupno svojo deveto zmago. Najboljši Slovenec je bil na 29. mestu Boštjan Kline.

Aksel Lund Svindal je za zmagovalcem Dominicom Parisom na drugem mestu zaostal štiri stotinke sekunde, Kjetil Jansrud je bil tretji z zaostankom 17 stotink sekunde. Najboljši Slovenec je bil Boštjan Kline na 29. mestu.

Paris je še drugič slavil na smukih v domačem Bormiu, najboljši je bil tudi leta 2012, ko si je prvo mesto delil z Avstrijcem Hannesom Reicheltom. Svindal, ki vodi v smukaškem seštevku, pa je dobil zadnji smuk v Bormiu leta 2013 pred prekinitvijo tekmovanj na tem prizorišču. Avstrijec Marcel Hirscher, ki ne tekmuje v smuku, je ohranil vodstvo v skupnem seštevku.

Slovencem so tudi na četrtem smuku sezone pripadle drobtinice. Za najboljši slovenski dosežek in edini dve osvojeni točki je z 29. mestom poskrbel Mariborčan Boštjan Kline, ki si je na progi nabral 2,42 sekunde zaostanka.