Odličen rezultat slovenskih smučark pred Zlato lisico

Alpsko smučanje 29. Dec 201714:28 > 14:34
Getty Images

Minilo je 17 let, odkar je ženska reprezentanca v alpskem smučanju na eni tekmi imela med najboljšimi desetimi kar tri predstavnice, danes pa so na veleslalomu Ana Drev, Meta Hrovat in Tina Robnik, ki je bila po prvi vožnji celo tretja, prišle do najlepše skupinske uvrstitve v zadnjih sezonah.

Na veleslalomski tekmi v ženski konkurenci svetovnega pokala v alpskem smučanju smo po dolgme času dočakali dobro ekipno uvrstitev slovenskih smučark, ki jim je to uspelo v Lienzu, kjer so se Ana Drev, Meta Hrovat in Tina Robnik uvrstile med najboljših 11 smučark na tekmi.

Najbolje je med slovenskimi smučarkami po prvi vožnji kazalo Tini Robnik, ki je zaostala le Viktorio Rebensburg in neverjetno Mikaelo Shiffrin, a ji v drugi vožnji ni uspelo ponoviti predstave, v cilj je prišla na devetem mestu, osvojila pa končno 11. Povsem drugače se je stvar odvijala pri Hrovatovi in Drevovi, ki sta v cilj pripeljali kot drugi, predvsem Hrovatova pa je močno skočila po razpredelnici in prvič v karieri tekmo končala v elitni deseterici na sedmem mestu.

Naša najboljša veleslalomistka Ana Drev je v Lienzu že dobro nastopala. Na veleslalomu pred dvema letoma je vodila po prvi vožnji, a nato v finalu naredila napako ter ostala brez uvrstitve. Tokrat je po prvi vožnji zasedala sedmo mesto, tekmo pa končala na šestem.

Tekmo je presenetljivo dobila Italijanka Federica Brignone, ki je za štiri stotinke prehitela Rebensburgovo, za osem stotink pa Shiffrinovo,

https://twitter.com/marusaferk/status/946736018358788096