Zlata lisica: Shiffrinova najhitrejša, Robnikova sedma

Getty Images

Na veleslalomu za 54. Zlato lisico v Kranjski gori se je nove letošnje zmage razveselila Mikaela Shiffrin. Od Slovenk se je najbolj izkazala Tina Robnik, ki je tekmo končala na sedmem mestu.

Mikaela Shiffrin je bila najhitrejša že na prvi progi, ko je s številko sedem prikazala za razred boljšo vožnjo kot preostala konkurenca in Tesso Worley prehitela za kar 86 stotinkt.

V finale so se prebile tudi tri Slovenke. Sedma po prvi vožnji je bila Tina RobnikAna Drev je bila 19., Meta Hrovat pa je osvojila 22. mesto. Ana Bucik, Desiree Ajlec in novinka v svetovnem pokalu Andreja Slokar, so bile prepočasne za drugo vožnjo.

V finalu se je odlično odrezala Hrovatova, ki je pridobila devet mest in tekmovanje končala kot 13. Drevova je z 20. mesto izgubila še eno mesto, Robnikova pa je tudi na drugi vožnji navdušila in s končnim sedmim mestom prišla do rezultata kariere.

V boju za vrh je Shiffrinova brez večjih težav zadržala vodstvo, drugo mesto je osvojila Worleyjeva, tretjega mesta pa se je razveselila Italijanka Sofia Goggia.