Marcel Hirscher dobil težak slalom v Wengnu

Alain Grosclaude/Agence Zoom/Getty Images

Avstrijec Marcel Hirscher je zmagal na slalomu za svetovni pokal alpskih smučarjev v švicarskem Wengnu. Norvežan Henrik Kristoffersen je na drugem mestu zaostal 93 stotink sekunde, tretji je bil Šved Andre Myhrer (+1,72). Štefan Hadalin in Žan Kranjec se nista uvrstila v finale.

Marcel Hirscher nadaljuje z odlično formo, saj je Wengnu dobil še peti zaporedni slalom in sploh prvega v kultnem Wengnu.

Na izjemno težkem in zahtevnem slalomu je odstopilo veliko število smučarjev, denimo 15. uvrščeni Norvežan je na koncu za zmagovalcem zaostal za slabe štiri sekunde.

Avstrijec je bil tako v prvi kot tudi drugi vožnji v samem vrhu in na koncu v cilj prismučal s časom 1:45,45. Sledil mu je Henrik Kristoffersen, ki si je nabral kar 93 stotink zaostanka. Šved Andre Myhrer je na tretjem mestu zaostal že za 1,72 sekunde. Četrto mesto je na koncu zasedel domačin Ramon Zenhäusern.

Na slalomu v Wengnu sta nastopila tudi dva Slovenca, ki pa sta tekmovanje končala po prvi vožnji. Štefan Hadalin je bil prepočasen za finale, osvojil je 32. mesto. Žan Kranjec je odstopil.