Ostareli Myhrer osvojil slalomsko zlato

Alpsko smučanje 22. Feb 20189:15 > 9:20
Getty Images

Andre Myhrer je na olimpijski preizkušnji v slalomu v Pyeongchangu osvojil zlato medaljo in s 35 leti in 42 dnevi starosti postal najstarejši slalomski dobitnik najžlahtnejšega odličja v zgodovini iger. Oba slovenska predstavnika Žan Kranjec in Štefan Hadalin sta odstopila.

Švedski smučarski veteran Andre Myhrer je postal nov slalomski olimpijski prvak in to najstarejši v zgodovini. Pred njim je rekord držal Mario Matt, ki je pred štirimi leti na zimskih igrah v Sočiju osvojil naslov olimpijskega prvaka, ko je bil star 34 let. Na drugem mestu je danes končal Švicar Ramon Zenhäusern, tretji pa je bil Avstrijec Michael Matt.

Že v prvi vožnji pa so se končali upi za dobro slovensko uvrstitev, saj sta odstopila oba slovenska predstavnika Štefan Hadalin in Žan Kranjec. Za Myhrerja pa to ni prva olimpijska medalja, saj je že pred osmimi leti v Vancouvru osvojil bron v slalomu. 

Glavna favorita za slalomsko zmago in smučarja, ki so ju vsi pričakovali na prvem in drugem mestu, sta odstopila. Marcel Hirscher je odstopil že na prvi progi, njegov največji rival in nasprotnik Henrik Kristoffersen pa je podobno storil na drugi progi, ko je storil gromozansko napako v zgornjem delu proge.