Tone Vogrinec se je poslovil od SZS-ja

Alpsko smučanje 4. Okt 201816:35 > 16:36
Getty Images

Smučarska zveza je pod Pohorjem predstavila reprezentance pod svojim okriljem. Ob tem je podelila priznanja za najboljše v lanski sezoni, spet pa se je poslovila od legendarnega direktorja Toneta Vogrinca.

Priznanja za lanske dosežke v obliki kipca so prejeli tisti, ki so stali na zmagovalnem odru, to so bili Ana Bucik, Meta Hrovat, Žan Kranjec, Jakov Fak, Tim Mastnak, Rok Marguč, Žan Košir, Filip Flisar, Jernej Damjan, Anže Semenič, Peter Prevc, Nika Križnar in Jure Aleš, ekipe v smučarskih poletih, moška ekipa v smučarskih skokih, ženska ekipa v smučarskih skokih ter mešana ekipa v smučanju telemark.

Posebna čast je doletela nekdanjega direktorja SZS-ja Toneta Vogrinca, ki se je še enkrat poslovil, v ta namen so mu legende tega športa Bojan Križaj, Tomaž Čižman, Jure Košir, Rene Mlekuž, Špela Pretnar ter Urška Hrovat podarili nove smuči, da ne bi morda pozabil na smučanje. Legendarnemu smučarskemu delavcu se je v imenu legend z govorom, ki je bil po mnenju Vogrinca precej bolj tekoč, kot jih je kazal v času tekmovalne kariere, zahvalil Križaj.

“Presenečen sem, česa takega nisem pričakoval. Na zvezi so me spraševali, ali imam kaj časa, da se pridružim na prireditvi, a nisem si mislil, da me čaka še eno slovo. Upam, da naslednje ne bo na grobu,” je dejal Vogrinec.