Ilka Štuhec po zmagi: Pot nazaj je bila zelo dolga

Getty Images

Ime slovenske šampionke bo za vedno ostalo vpisano v zgodovino proge Saslong v Val Gardeni, saj je Ilka Štuhec prva ženska, ki je slavila na tej legendarni progi v italijanskih Alpah.

Ne vem, nimam besed. V bistvu res ne vem, kaj naj rečem. Vesela sem, zelo. Pot nazaj je bila zelo dolga. Sezona se je začela relativno v redu. Hotela sem malo več in končno se je poklopilo,” je za Val 202 v cilju takoj po tekmi dejala Ilka Štuhec. Po številu zmag v svetovnem pokalu je Štuhčeva zdaj prehitela Matejo Svet in se izenačila z Bojanom Križajem. Na tekmi je v primerjavi s treningi postavila še občutno boljši čas. “Še so bili deli, ki bi morali biti še bolj popolni. Še je prostora za napredek, jasno. A tokrat je bilo vse ostalo dovolj hitro in je zadostovalo za zmago,” je kljub najvišji stopnički ostala skromna Ilka Štuhec in poiskala nekaj razlogov za še boljši čas na tekmi: “Na progi sem imela občutek, da gre še nekoliko hitreje kot na treningih. Nekaj so vsekakor smuči. Vem, da je brezpredmetno za trening dati gor popolno namazane smuči, poleg tega na treningu vozim v trening dresu, ki je nekoliko raztegnjen, malo raztrgan, skratka ni optimalen. Za tekmo pa so vse stvari na mestu in se poženem na vso moč.

Dobra uvrstitev na tekmi so obetali že zelo dobri časi na uradnih treningih v Val Gardeni. Odlično se je na za žensko karavano novem prizorišču počutila Štuhčeva in ugnala vse tekmice. “Sama sem načrtovala, da se bo po vrnitvi vse nadaljevalo tam, kjer se je zaključilo v predlanski sezoni. Ampak roko na srce je to nemogoče. Ravno tako vsi trenirajo, izgubi se tekmovalni ritem, občutek. Zdaj sem si rekla, da je dovolj obremenjevanja in sem preprosto šla smučat in se zabavat. Počutila sem se zelo dobro že vse dni v Val Gardeni in na koncu je sledil tudi ta rezultat, ki sem ga seveda izjemno vesela. A to nikakor ni konec, jutri sledi že nova tekma, na katero se moramo znova dobro pripraviti,” zaključuje Mariborčanka.

Že jutri je v Val Gardeni na sporedu nova preizkušnja, saj se bodo tekmovalke preizkusile v superveleslalomu. Tekma je na sporedu ob 11.30 uri.

Vir: www.ilka.si