Hirscher: V rekordih bom užival nekoč v prihodnosti

Alpsko smučanje 20. Dec 201816:44 > 16:47
Hans Bezard/Agence Zoom/Getty Images

Avstrijski smučar Marcel Hirscher je z današnjo slalomsko zmago v Saalbachu postal najuspešnejši smučar svoje države.

Sedemkratni dobitnik velikega kristalnega globusa za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala je le dan po razočaranju na veleslalomu hitro našel prave občutke in prišel do 63. zmage v karieri. S tem je na večni lestvici avstrijskih zmagovalk in zmagovalcev prehitel legendarno Annemarie Moser-Pröll, ki ima zmago manj.

Sijajen občutek, a v tem trenutku se tega niti ne zavedam. Prepričan sem ,da bom nekoč v prihodnosti v tem užival, zaenkrat pa bi rad le zmagoval. Za mano je eden izmed najtežjih slalomov v karieri, zato je zmaga še toliko bolj neverjetna. Tokrat sem sprejel prave odločitve in hitro pozabil na številne napake, ki sem jih storil v sredo. V desetih letih svetovnega pokala se ti lahko pripeti tudi tak dan, a današnji slalom je bil perfekten,” je slikovito razložil Marcel Hirscher.

Hirscher je bil na četrtkovem slalomu najhitrejši že po prvi vožnji, v drugi mu je uspelo zadržati prednost in pričakovano se je zavihtel na najvišjo stopničko. Drugi je bil Švicar Loic Meillard, tretji pa Norvežan Henrik Kristoffersen.

Avstijec je na zadnjih desetih slalomih kar devetkrat zmagal, v svetovnem pokalu pa imata več zmag le Lindsey Vonn (82) in Ingemar Stenmark (86).