Dominantna Mikaela Shiffrin pokorila Kronplatz

Hans Bezard/Agence Zoom, Getty Images Sport

Ameriška smučarka Mikaela Shiffrin je slavila v veleslalomu, ki se je v okviru Svetovnega pokala v alpskem smučanju vozil na italijanskem Kronplatzu. Meta Hrovat je s 7. mestom prišla do svojega drugega najboljšega rezultata v karieri.

Shiffrinova je na progi v italijanskem smučarskem centru dominirala v obeh vožnjah in na koncu slavila s skupnim časom 2:04,75. Američanka je tako prišla do svoje 53. zmage v karieri v Svetovnem pokalu in zaostaja le še dve zmagi za legendarno Švicarko Vreni Schneider.

Drugo mesto je na Kronplatzu zasedla Francozinja Tessa Worley, ki je zaostala za Shiffrinovo za sekundo in 21 stotink. Do tretjega mesta je prišla Italijanka Marta Bassino.

Četrta je bila Slovakinja Petra Vlhova, peta Nemka Viktoria Rebensburg, šesta Federica Brignone iz Italije. S sedmim mestom je navdušila Meta Hrovat, ki je v finalu pridobila dve mesti in dosegla svoj drugi najboljši izid v Svetovnem pokali, takoj za lanskim 3. mestom v Lenzerheideju.

Ana Bucik in Neja Dvornik se nista uvrstili v finale.

Mikaela Shiffrin je prišla do 10. zmage v sezoni in ima zdaj v skupnem seštevku Svetovnega pokala 1394 točk. Druga je Petra Vlhova z 898 točkami in tretja Wendy Holdener s 593.

Naslednja tekma sledi 18. januarja v Cortini s’Ampezzo, kjer bodo dekleta vozila smuk.