Noel Hirscherju vzel skalp

GettyImages

Smučarski vikend v Wengnu se je zaključil s slalomom. Za manjše presenečenje je poskrbel mladi Francoz Clement Noel, ki je zadržal prednost iz prve vožnje in slavil pred Avstrijcema Manuelom Fellerjem in Marcelom Hirscherjem. Štefan Handalin je osvojil 14. mesto.

GettyImages

21-letni Noel je izjemno odsmučal prvo vožnjo, ko si je priboril 42 sekund prednosti pred Manuelom Fellerjem in kar 0,91 stotink pred slalomskim vladarjem zadnjih let Marcelom Hirscherjem, ki je bil po prvi vožnji 5.

Francoz je zdržal pod pritiskom v drugi vožnji in končal tekmo v času 1:45,40, 8 stotink bolje od Avstrijca Fellerja, ki je pred tem za pičli dve stotinki ugnal svojega velikega rojaka Hirscherja.

Hirscher je slavil na zadnjih slalomih v Saalbachu, Zagrebu in Adelbodnu, kot kaže pa je po nekaj letih končno dobil mlajšo konkurenco.

Štefan Hadalin je odlično odpeljal 1. vožnjo in se z 11. časom uvrstil v finale, v drugi vožnji pa je izgubil 3 mesta in tako končal na 14. (+2,03). Slalom je začel še Jakob Špik, ki je dostopil.