Štuhčeva bo nastopila na Zlati lisici

Getty Images

Ilka Štuhec je minuli konec tedna v Cortini d'Ampezzo dvakrat stala na odru za zmagovalke, v teh dneh pa se že pripravlja na naslednjo postajo smučarske karavane v Garmischu. Ob tem so iz tabora najboljše slovenske smučarke tudi potrdili nastop na petkovem veleslalomu na domači Zlati lisici.

“Za mano je super vikend. Tudi z včerajšnjim superveleslalomom, vsaj do točke, ko nisem uspela uloviti vrat, sem zadovoljna. S smukoma poprej tudi. Stopničke so stopničke, to je vedno super. Sploh ne razmišljam o tem, da bi bila premagana ali da rezultat ni dober, ker nisem zmagala. So seveda, kot sem že velikokrat omenila, malenkosti, ki se jih da popraviti, narediti bolje. Nasploh mislim, da sem na dobri poti,” je Ilka Štuhec razumljiva zadovoljna z zadnjimi dosežki.

Do naslednjega prizorišča svetovnega prvenstva v Areju nas ločita zgolj še dve prizorišči. Štuhčeva bo prihodnji konec tedna nastopila na smuku in superveleslalomu v Garmisch-Partenkirchnu, nato pa bo na veselje slovenske javnosti nastopila tudi na petkovem veleslalomu na Zlati lisici, sobotno slalomsko preizkušnjo bo izpustila, saj je prvi trening smuka na svetovnem prvenstvu na sporedu le dva dni kasneje.

“To je bila velika Ilkina želja, da nastopi na domači tekmi. Kljub temu, da je spored pred svetovnim prvenstvom resnično zahteven za tekmovalke in spremljevalno ekipo, saj je selitev iz kraja v kraj zahteven proces, razdalja med Mariborom in Arejem pa je precejšnja. A seveda moramo spoštovati Ilkino željo, da nastopi pred domačimi navijači. Zato smo se odločili, tudi po posvetu s trenerjem Grego Koštomajem, da bo Ilka nastopila v petek na veleslalomu za Zlato lisico,” je sporočila Darja Črnko, vodja ekipe Ilke Štuhec.