Stephanie Venir do prve zmage v karieri, Štuhčeva peta

Getty Images

V Garmichu je spet slavila Avstrijka, tokrat Stephanie Venir v smuku pred Sofio Goggio In Kiro Weidle. Ilka Štuhec je po včerajšnjem 22. mestu v superveleslalomu spet ujela prvo peterico, kar je spodbuden rezultat za bližajoče se svetovno prvenstvo.

Getty Images

Slavila je Stephanie Venir, ki je tako prišla do svoje prve zmage v svetovnem pokalu. V Garmischu je sicer že stopila na stopničke, v superveleslalomu je bila 2. pred dvema letoma. Avstrijka je odlično opravila s precej zavito progo, ostale tekmovalke so predvsem v srednjem delu precej izgubljale. Čas zmagovalke je bil 1:37,46, na drugo mesto se je z 0,25 sekunde zaostanka uvrstila povratnica po poškodbi Sofia Goggia, ki je že včeraj navdušila z enako uvrstitvijo. Tretja je bila Nemka Kira Weidle z zaostankom 0,54 sekunde.

Ilka Štuhec je bila na prvem vmesnem času še najhitrejša, nato pa je predvsem v srednjem delu nekaj izgubila, a končala na petem mestu s 85 stotinkami zaostanka za najhitrejšo Venirjevo. Čeprav ji proga v Garmisch-Partenkirchnu ne diši najbolj, je vseeno zadovoljna, saj je izenačila svoj najboljši dosežek iz tega prizorišča.