Gisinova zaključila sezono, Hutterjeva brez SP-ja

Hans Bezard / Agence Zoom

Ne mine niti en vikend brez slabih novic iz belih strmin. Tekma alpskih smučark v Garmisch-Partenkirchnu je 'vzela dve žrtvi'.

Švicarka Michelle Gisin, olimpijska zmagovalka v kombinacije, si je poškodovala hrustanec in strgala ligamente desnega kolena, zaradi česar je zanjo sezona že zaključena.

Sprva se je zdelo, da bo zaradi poškodbe iz superveleslalomske tekme izpustila samo Svetovno prvenostvo v Areju, a so natančnejši pregledi v Švici odpisali nadaljevanje sezone.

Po konzultacijah se je Gisinova odločila za kirurški poseg, operacijo bodo opravili v naslednjih dneh.

“Težko sprejmem novico, da je zame sezona končana, a se zavedam dejstva, da v preteklih osmih letih nisem imela niti ene težje poškodbe, ki bi zahtevala operacijo. Zato mi ni težko sprejeti te odločitve, sam menim, da je dobra za mojo prihodnost,” je povedala Michelle.

Gisinova je ena najboljš vsestranskih smučark v Svetovnem poklau, saj lahko osvaja točke v vseh petih disciplinah.

V istem času je prišla slaba novica še iz avstrijskega tabora – Cornelia Hutter bo izpustila Svetovno prvenstvo. Poškodovala si je desno nogo ob padcu na smuku v Garmischu, ko jo je odneslo v zaščitne mreže pri hitrosti 130 km/h. Zdelo se je, da bo z njo vse vredu, a so rentgenski posnetki pokazali raztrgane ligamente kolena in raztegnjena mišična vlakna. Okrevala bo najmanj mesec dni.

Hutterjeva je bila lansko letu ena največjih adutov Avstrija v hitrih disciplinah, v zadnjem času pa se poškodbe kar vrstijo.