Lindsey Vonn bo po SP-ju končala bogato kariero

Getty Images

Zmagovalka 82 tekem za svetovni pokal Lindsey Vonn je sporočila, da bo po svetovnem prvenstvu v Areju končala izjemno kariero. Razlog za slovo so prevelike bolečine v kolenu.

Telo me prosi, naj že odneham. Skrajni čas je, da ga poslušam. Končati moram, čeprav nisem izpolnila svojega cilja. To me bo za vedno spremljalo,” je na Facebooku zapisala 34-letnica. Vonnova si je sicer pred to sezono zadala še zadnji veliki cilj. Želela je ujeti in tudi prehiteti švedsko legendo Ingemarja Stenmarka, ki je v svetovnem pokalu zbral 86 zmag. Lindsey Vonn se je ustavila pri številki 82.

Američanka je odločitev sprejela po številnih neprespanih nočeh in tako razkrila, da bosta njena nastopa na svetovnem prvenstvu na Švedskem na superveleslalomu in smuku zadnja v njeni karieri.

Zadnja dva tedna sta bila izjemno čustvena in zahtevna v mojem življenju, saj sem se morala soočiti z realnostjo. Resničnost je takšna, da moj um in telo nista na isti strani. Po dolgih neprespanih nočeh sem sprejela odločitev o koncu kariere. Tekmi na smuku in superveleslalomu v Areju bosta zadnji tekmi v mojem življenju,” je med drugim zapisala Vonnova.

Američanka se je v smučarsko karavano po zadnji poškodbi kolena vrnila pred desetimi dnevi v Cortini d’Ampezzo. Na smukih je bila deveta in 15., na superveleslalomu pa je odstopila. Ob prihodu v ciljno areno je po odstopu priznala, da so bolečine v kolenu prehude. Že takrat je namignila na predčasno slovo.

Njen prvotni cilj je sicer bil takšen, da bi se upokojila decembra 2019 v svojem Lake Louisu. Vonnova je osvojila tri olimpijska odličja, eno zlato, do katere je prišla na smuku v Vancouvru pred devetimi leti. Na svetovnih prvenstvih je zbrala osem medalj, od tega dve zlati.