Ilka druga na skrajšanem smuku

Getty Images

Smučarke se v Areju še zadnjič v zgodovini merijo za naslov svetovne prvakinje v alpski kombinaciji. Ilka Štuhec je na smuku zaostala samo za Ramono Siebenhofer, ki je nekoliko skrajšano progo zaradi megle in sneženja presmučala stotinko hitreje.

Ilka Štuhec je odlično opravila s smukaškim delom alpske kombinacije, čeprav na treningih klasičnega smuka ni blestela. Drugo mesto s stotinko zaostanka za Ramono Siebenhofer pred slalomskim delom obeta veliko.

Vseh rezerv še nisem izkoristila. Še so deli proge, ki jih nisem odpeljala idealno. A generalno gledano je boljše. V zadnjih dveh dneh smo trenirali tudi slalom, tako da komaj čakam popoldanski del kombinacije,” je bila v cilju v pogovoru za TV Slovenija dobro razpoložena najboljša slovenska smučarka.

Zaradi skrajšane proge, so razlike med tekmovalkami zelo majhne. Tretja Ragnhild Mowinckel zaostaja samo šest stotink. Branilka naslova Wendy Holdener za vodilno na petem mestu zaostaja za 42 stotink, še ena od glavnih favoritinj osma Petra Vlhova pa 72 (enako kot Lindesy Vonn, ki je nastopila samo na smuku).

Druga Slovenka Maruša Ferk (+ 2,42) na smuku ni blestela, saj je zasedla 30. mesto, ki ji v tolažbo prinaša vsaj številko ena na slalomu.