Kristoffersen slavil na veleslalomu, Kranjec peti

Getty Images

Novi svetovni prvak v veleslalomu je postal Norvežan Henrik Kristoffersen, ki je v Areju z izjemnim finalnim nastopom za 20 stotink premagal večnega tekmeca Marcela Hirscherja, ki je smučal bolan. Žan Kranjec je bil peti.

Za Kristoffersena je bila to prva veleslalomska zmaga po Meribelu 2015 in prva medalja na svetovnih prvenstvih, potem ko je bil že trikrat četrti. Ob Hirscherju se je na zmagovalni oder uvrstil še Francoz Alexis Pinturault, ki je bil najhitrejši na prvi progi.

Žan Kranjec je na prvi progi za medaljo zaostajal za dobre pol sekunde in bil šesti, v finalu pa pridobil eno mesto in potrdil, da je v tej sezoni v dobri formi.

Sem zadovoljen, dobitniki medalj so bili boljši. Prikazal sem dobri vožnji. V prvem teku je bilo več rezerve, ko sem čez dva valova izgubil hitrost. V finalu sem grizel do cilja. Proga je bila zelo hitra. Če bi mi res uspela popolna izvedba, bi mi morda uspelo priti do medalje,” je po tekmi za RTV Slovenija povedal Kranjec, ki je krepko izboljšal svojo najboljšo uvrstitev s SP-jev (22.).