Kranjec s tretjim mestom zaključil zadnji veleslalom

Getty Images

Francoz Alexis Pinturault je slavil na zadnji tekmi veleslaloma za Svetovni pokal v letošnji sezoni. Avstrijec Marcel Hirscher, na šestem mestu, je osvojil mali Kristalni globus, najbolj pa je razveselila odlična uvrstitev Žana Kranjca, ki je veleslalomsko sezono zaokrožil s tretjim mestom.

Alain Grosclaude/Agence Zoom, Getty Images Sport

Francoz je v Soldeuu zaključil vožnjo v času 2:13.06, kar je zadostovalo za njegovo 23. zmago v karieri v Svetovnem pokalu.

Pinturaultu je uspela odlična prva vožnja, s katero si je priboril ključno prednost ob malce slabši drugi vožnji. Drugi je bil Švicar Marco Odermatt z zaostankom 0,44 sekunde, tretji pa Žan Kranjec s 1,03 sekunde zaostanka.

Kranjec je izkoristil štartno številko 1 in se s 4. časom uvrstil v finale. Bolje od njega so odpeljali le Pintorault, Olsson in Odermatt. Olsson je na koncu končal na 13. mestu, nastop pa se ni najbolje posrečil lastniku malega Kristalnega globusa v veleslalomu Marcelu Hirscherju, ki je prišel v drugo vožnjo s 7. časom, na koncu pa je pridobil eno mesto.

V skupnem seštevku je v veleslalomu slavil Hirscher s 680 točkami, sledil mu je Kristoffersen s 560 in Pinturault s 469. točkami. Kranjec pa je z današjo dobro uvrstitvijo končal skupno na 4. mestu.