Shriffrinova izenačila Stenmarkov rekord

Getty Images/Alain Grosclaude/Agence Zoom

Ameriška smučarka Mikaela Shiffrin je na zadnjem slalomu sezone v Andori prišla do 40. zmage v tej disciplini, s čimer je pri samo 24. letih izenačila rekord slalomskih zmag legendarnega Ingemarja Stenmarka. Holdenerjevi je za 7 stotink ubežala zmaga, Meta Hrovat je odstopila.

Mikaela Shiffrin je že štiridesetič v karieri slavila v slalomu. Za 7 stotink je ugnala Švicarko Wendy Holdener, tretja je bila Slovakinja Petra Vlhova.

Holdenerjeva je bila v prvi vožnji najhitrejša, Shiffrinova je zaostala za 0.28 stotink, a stanje v drugi vožnji popravila. Tako se je Holdenerjevi spet le za nekaj stotink izmuznila prva zmaga v slalomu.

Edina Slovenka na slalomu v Soldeuu Meta Hrovat je v prvi vožnji odstopila.

24-letna Shiffrinova je z današnjo zmago dosegla izjemen uspeh in se vpisala v zgodovino. Ne samo, da je osvojila že tretji zaporedni mali Kristalni globus v slalomu in potrdila tudi Veliki kristalni globus še pred zadnjo tekmo sezone, ampak se je tudi izenačila z legendarnim švedskim smučarjem Ingemarjem Stenmarkom po številu slalomskih zmag (40). Hkrati je postala tretja smučarka vseh časov z največ osvojenimi zmagami v eni disciplini. Pred njo sta samo Stenmark s 46 zmagami v veleslalomu in Lindsey Vonn s 43 zmagami v smuku.