Hirscher: Nisem prepričan, da je to trenutek za pokoj

Alpsko smučanje 19. Mar 201921:30 > 21:34
Getty images/Christophe Pallot/Agence Zoom

Novopečeni osemkratni osvajalec velikega kristalnega globusa Marcel Hirscher še ni sprejel odločitve o njegovi prihodnosti in nadaljevanju kariere v karavani alpskega smučanja.

Po novi izjemno uspešni sezoni, v kateri je osvojil mala kristalna globusa v slalomu, veleslalomu in velikega za skupno zmago v svetovnem pokalu ter postal svetovni prvak v slalmu, se Marcel Hirscher še vedno ni odločil, v katero smer bo krenila njegova kariera.

“Moram vas razočarati, še vedno ne vem, kaj se bo zgodilo. Minilo je komaj 48 ur od konca sezone. Ne bom preveč razmišljal, a bi bilo lepo, da imam več časa, kot pa le dva dneva,” je dejal Hirscher na enem izmed sponzorskih dogodkov, kjer je povedal tudi, da je zelo utrujen po naporni sezoni.

“Že več kot deset let sem v svetovnem pokalu. Želim videti v kakšnem stanju bom dočakal poletje in če bom psihično in fizično še vedno v stanju, da se pripravim na novo sezono in nadaljujem kariero še naslednje leto.”

https://twitter.com/WolfiAltrichter/status/1108098017960304641

Najboljši smučar se zaveda, da bo njegova odločitev vplivala na celotno ekipo, ki prav tako čaka na zeleno luč za nadaljevanje.

“Lansko leto bi bilo popolno za konec kariere. Tudi ta sezona pa se je dobro končala. Upam, da ne bom zamudil pravega trenutka. Še vedno me veseli tekmovanje, to rad počnem. Vse obstranske stvari in ‘fama’, ki obkrožata ta šport pa mi ni več všeč,” je dodal Hirscher.