Slivnik se vrača v slovensko smučanje

Getty Images

Slovenska smučarska zveza (SZS) je pričela z gradnjo trenerskih ekip. Največ sprememb bo v ženski reprezentanci.

Na strokovnem svetu SZS-ja so v četrtek obravnavali predloge za sestavo reprezentanc. Ekipe bodo končno podobo dobile v prihodnjih dneh, ko se bo pripravilo tudi gradivo za obravnavo na odboru. Reprezentance bo okoli 20. maja na zasedanju potrdil tudi zbor.

Velika okrepitev za strokovni štab bo vsekakor vrnitev Janeza Slivnika, ki je zadnjih pet let vodil avstrijsko moško veleslalomsko vrsto. Vrhunec njegovega dela je bila srebrna veleslalomska medalja Rolanda Leitingerja na predlanskem svetovnem prvenstvu. 45-letnik je bil pred odhodom v tujino deloval v ženski reprezentanci. Prav pod njegovo taktirko je do prvih petih zmag v svetovnem pokalu prismučala Tina Maze.

Denis Šteharnik po osmih letih zapušča žensko A-reprezentanco in prevzema moško ekipo za evropski pokal, medtem ko je za žensko ekipo evropskega pokala predlagan Igor Zagernik.

Pri moški reprezentanci večjih sprememb ne bo. Glavni trener za tehnične discipline ostaja Klemen BergantPeter Pen pa bo še naprej skrbel za hitre discipline. Njegov strokovni štab bo sicer okrepil Grega Koštomaj, ki je tako po nepričakovanem slovesu od ekipe Ilke Štuhec hitro dobil novo službo.