Lanišek drugi na Celinskem pokalu v Sapporu

Gett Images/ Laurence Griffiths

Mladi slovenski smučarji skakalci so znova krojili razplet tekmovanja nižje ravni, celinskega pokala v smučarskih skokih v Sapporu. Po Miranu Zupančiču, ki je prejšnjo nedeljo zmagal v Garmischu, v petek pa je slavil na prvi tekmi na Japonskem, je na stopničke četrtič v tej sezoni stopil Lanišek.

Gett Images/ Laurence Griffiths

Vodilni skakalec v seštevku celinskega pokala Miran Zupančič je bil na 13. tekmi celinskega pokala diskvalificiran po finalnem skoku, tekmo pa bi sicer končal na osmem mestu; po prvi seriji je bil 13. Zmage se je po dolgem času slovenske prevlade veselil Avstrijec Clemens Aigner, ki je v finalu s 140 metri postavil daljavo dneva in na koncu z 238,4 točkami zanesljivo zmagal.

Drugi je bil Lanišek s skokoma dolgima 133 in 138,5 metrov ter 231,8 točkami, kar mu praktično že prinaša kvoto za naslednjo periodo svetovnega pokala. Na najnižjo stopničko je stopil Poljak Aleksander Zniszczol s 126 in 137,5 metri ter 226,9 točkami.

V Sapporu bo v nedeljo še ena tekma, nato se karavana celinskega pokala vrača v Evropo, natančneje v Bischofshofen, kjer se bo z dvema tekmama zaključila tretja perioda pokala.