Ana Drev po napaki v finalu brez vrhunske uvrstitve

Getty Images

Na Kronplatzu je bil na sporedu sedmi veleslalom za svetovni pokal v alpskem smučanju. Slovenkam je po prvi vožnji izvrstno kazalo, v finale so se uvrstile kar štiri smučarke. Ana Drev je na drugi progi z napako v spodnjem delu zapravila vrhunsko uvrstitev.

Kronplatz prvič v svoji zgodovini gosti tekmo svetovnega pokala. Slovenke so se s prvo progo odlično spopadle, v finale so se uvrstile kar štiri smučarke. Ana Drev je bila peta in je v finalu lovila uvrstitev na zmagovalni oder, a ji je to preprečila napaka v spodnjem delu. Kljub temu je prismučala do cilja in osvjila 27. mesto.

Najboljša Slovenka je tako bila mlada Meta Hrovat, ki je s štartno številko 47 navdušila že v prvi vožnji. Tina Robnik je bila na koncu 25., Ana Bucik pa 26. Vodilna trojka je v finalu ostala enaka kot po prvi vožnji, tekmo je dobila domačinka Federica Brignone, druga je bila Francozinja Tessa Worley, tretja pa še ena Italijanka Marta Bassino. Četrto mesto je osvojila Lara Gut, na peto pa se je iz deveta povzpela Mikaela Shiffrin.

V finale se ni uvrstila Katarina Lavtar, ki je na Kronplatzu smučala zaradi odpovedi nastopa Ilke Štuhec, ki ima nekaj težav z gležnjem in bo prisilni počitek izkoristila za priprave na konec tedna, ko so v Cortini d’Ampezzo na sporedu hitre discipline. Druga vožnja bo na sporedu ob 12.30.