Štuhčeva pokorila konkurenco v Cortini d'Ampezzo!

Getty Images

Ilka Štuhec je zmagovalka superveleslaloma v Cortini d'Ampezzo. Štajerka je odlično izkoristila štartno številko 1 in se prebila do pete zmage v svetovnem pokalu, prve superveleslalomske. Še najbolj se ji je približala Sofia Goggia.

https://www.instagram.com/p/BP2QY1qDk7n/

Štuhčeva se je na progo podala kot prva, svoj nastop je opravila praktično brezhibno, zdrs se ji je pripetil le zgornjem delu, kjer je včeraj na smuku morda zapravila celo zmago.

Tekmovalke za njo so zaostajale na vseh vmesnih časih, večina je imela težave ob prehodu na zadnjo strmino, kjer so smučarke precej upočasnile vožnjo in izgubile veliko časa. Tudi sicer so bitko s Štuhčevo izgubile v zadnjem delu proge. 

Ilkina največja tekmica v smukaškem seštevku Lara Gut je bila sicer zelo hitra, a je storila napako in odstopila, tudi Lindsey Vonn je morala priznati premoč slovenski šampionki, za katero je zaostala že za sekundo in 43 stotink.

Getty Images

Še najbolj napeto je bilo, ko se je po strmini spustila Italijanka Sofia Goggia, ki se je v letošnji sezoni pred nedeljsko tekmo v Cortini d’Ampezzo že osemkrat povzpela na oder za zmagovalke.

Goggia v zgornjem delu sicer ni razvila najvišje hitrosti, a je nato v srednjem delu nadoknadila in je imela ob merjenju drugega vmesnega časa 4 stotinke prednosti, pri merjenju zadnjega vmesnega časa že 16 stotink.

Vseeno se ji napad na zmago ni izšel, za Štuhčevo je zaostala za 31 stotink in zasedla drugo mesto. Tretja je bila Anna Veith (+0,70).