Wellinger razveselil Willingen, dva "orla" med deset

Getty Images

Posamična tekma svetovnega pokala v smučarskih skokih, ki jo je danes gostil Willingen, je dobil domačin Andreas Wellinger.

Wellinger je slavil drugo zmago med elito in navdušil domače navijače. Le tri desetinke točke je zaostal Avstrijec Stefan Kraft, tretji pa njegov rojak Manuel Fettner. Četrti je bil vodilni po prvi seriji Daniel Andre Tande.

Med Slovenci je bil najboljši Jurij Tepeš, ki je z osmim mestom dosegel svoj najboljši rezultat sezone. Po prvi seriji je bil Tepeš šesti, potem ko je preskočil mejo 140 metrov (142), v finalu pa ni imel najboljših razmer in je skočiol 125,5 metra. Peter Prevc je v finalu z enajstega napredoval na deveto mesto. Po skoku, dolgem 142,5 metra, je s stisnjeno pestjo pokazal, da je zadovoljen.

V prvi seriji so bile vetrovne razmere odlične, številni gledalci ob skakalnici Mühlenkopf (tokrat jih je bilo malce pod 20 tisoč) so videli veliko skokov čez mejo 140 metrov.

https://www.instagram.com/p/BPx2OOfhLrq/

V finalu se je ozračje umirilo, nalet je ostal nizek, daljave pa so bile precej manjše. Med tistimi, ki je imel slabe razmere, je bil tudi Domen Prevc. Po prvi seriji (133 m) je bil 17., v finalu pa je skočil le 120 metrov in nazadoval na 25. mesto. Vseeno ostaja tretji v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Točke sta osvojila še Jernej Damjan (27. mesto) in Cene Prevc (28.).