Ilka Štuhec tudi na drugem smuku daleč od vrha

Getty Images

Ilka Štuhec po 17. mestu na prvem smuku v novi sezoni tudi na drugi smukaški preizkušnji v Lake Louisu ni navdušila - končala je na 21. mestu. Zmage se je veselila Nicole Schmidhofer. V Beaver Creeku je bil na moški preizkušnji najhitrejši Beat Feuz, Slovenci znova ostali brez točk.

Tudi v soboto so smukaško preizkušnjo zaradi novozapadlega snega prestavili za pol ure, kar pa ni zmedlo Nicole Schmidhofer, ki je bila najhitrejša na drugem smuku sezone. Na veselje domačih ljubiteljev smučanja je na drugem mestu končala Mikaela Shiffrin, na tretjem pa Francesca Marsaglia. Tik pod odrom za zmagovalec se je uvrstila zmagovalka prve smukaške preizkušnje v Lake Louisu Ester Ledecka.

Najboljša slovenska smučarka Ilka Štuhec tudi tokrat ni imela veliko razlogov za veselje. Po uvodnem 17. mestu je tokrat s slabima dvema sekundama zaostanka tekmo sklenila še štiri mesta nižje.

V nedeljo bo v Lake Louisu na sporedu še superveleslalom.

Feuz najhitrejši, Slovenci brez točk
Moški so se v Beaver Creeku pomerili na smuku, ki ga je drugo leto zapored dobil Beat Feuz. Švicarju sta družbo na stopničkah delala Francoz Johan Clarey in Avstrijec Vincent Kriechmayer, ki sta si z zaostankom 41 stotink sekunde delila drugo mesto. Na startu skrajšane proge Ptic roparic so bili tudi štirje Slovenci, vendar ostali brez točk. Klemen Kosi je bil 35., Martin Čater 43., Miha Hrobat 44. in Boštjan Kline 52.