Žan Kranjec do novih stopničk v Alta Badii!!

Getty Images

Danes je Žan Kranjec v Alta Badii prišel do novih stopničk in točk za svetovni pokal. Na skrajšanem veleslalomu je s 7. mesta v drugi vožnji napredoval do 3. mesta in končal na zmagovalnem odru.

Močno sneženje, ki je tudi danes preprečilo izvedbo ženskega smuka v francoskem Val´d Iseru, organizatorjem moškega veleslaloma v Alti Badii ni prišlo do živega. Po nočnem garanju na progi so v Dolomitih, sicer na krajši progi, izkušeni organizatorji vendarle izpeljali že 35. veleslalom za svetovni pokal na katerem je bil najhitrejši Norvežan Henrik Kristoffersen, naš edini predstavnik, Žan Kranjec, pa je znova zablestel in še drugič letos osvojil tretje mesto.

Trideseterice finalistov (razlika med trideseto uvrščenim Norvežanom Lucasom Braathnom in njegovim rojakom Kristianom Nestvold-Haugnom, ki je bil v prvo najhitrejši) v finalu sneženje ni več motilo. Organizatorji so progo še dodatno utrdili z vodo in soljo, razmere pa so bile kljub vsemu zelo težke. Telesno izredno močni Žan Kranjec je v finalu odločno štartal kot štiriindvajseti (7. mesto po prvi vožnji) in prvi resno ogrozil dolgo vodilnega Francoza Cypriena Sarrazina (22. mesto po prvi viožnji). Prvi, ki je Francoza prehitel je bil Norvežan Hernik Kristoffersen. Slednji je do konca ostal nepremagan in v izredno zahtevnih razmerah je po drugem mestu v Beaver Creeku tokrat stopil na vrh. Slalomski zmagi s finskega Levija je dodal še veleslalomsko. Drugi je bil že omenjeni Francoz, ki je v finalu pridobil kar dvajset mest.

Kranjec je v Alti Badii še drugič letos stopil na tretjo stopničko! Naš smučar, ki nadaljuje izjemno veleslalomsko serijo (3-4-3), je tudi v drugi vožnji dosegel sedmi rezultat. S svojimi drugimi stopničkami na tem prizorišču je bil seveda izjemno zadovoljen.