Shiffrinova dobila tudi slalom v Lienzu, Hrovatova 10.

Hans Bezard/Agence Zoom/Getty Images

Zmagovalka zadnje ženske tekme za svetovni pokal v letu 2019 je Američanka Mikaela Shiffrin. Tako kot na včerajšnjem veleslalomu, je bila tudi danes najboljša na obeh progah. Drugo mesto je pripadlo Slovakinji Petri Vlhovi, tretje pa Švicarki Michelle Gisin. Meta Hrovat je osvojila 10. mesto.

Američanka Mikaela Shiffrin je na najboljši možni način zaključila koledarsko leto 2019. Včerajšnji prepričljivi veleslalomski zmagi je dodala še eno, slalomsko. V tej disciplini tako v letošnji sezoni ostaja nepremagana. Slovakinja Petra Vlhova se je moral zadovoljiti z drugim mestom (v obeh vožnjah je zaostala le za ameriški super zvezdnico). Na stopničke (3.mesto) se je z osmega po prvi vožnji prebila Švicarka Michelle Gisin.

Izmed štirih Slovenk na štartu se je finale po prvi vožnji uspelo prebiti le Kranjskogorčanki Meti Hrovat. Po prvi vožnji je bila Hrovatova sedemnajsta, z devetim časom druge vožnje pa je pridobila kar sedem mest. S prebojem v elitno deseterico se je hkrati veselila prvih letošnjih slalomskih točk za svetovni pokal. ˝ V prvem teku sem bila nekoliko zadržana, saj sem si želela dobrega slalomskega zaključka leta. V drugo pa se je zelo dobro izšlo! Stvari se počasi premikajo v pravo smer in upam, da bom v novem letu le še nadaljevala v tej smeri,˝ je bila po tekmi zadovoljna v Lienzu naša najboljša smučarka.

Ana Bucik (38. mesto), Maruša Ferk (40. mesto) in Neja Dvornik (51. mesto) so tretji letošnji slalom za svetovni pokal končale že po prvi vožnji.