Prvo alpsko kombinacijo letos dobil Pinturault, Kosi 16

SZS

Zmagovalec zadnje tekme alpskih smučarjev za svetovni pokal v letošnjem koledarskem letu je Alexis Pinturault. Drugi je bil, po superveleslalomu vodilni, Norvežan Aamodt Aleksander Kilde, tretji pa Švicar Loic Meilla. Klemen Kosi je osvojil šestnajsto, Štefan Hadalin pa dvajseto mesto.

Smučarski vikend in koledarsko leto so alpski smučarji v italijanskem Bormiu zaključili s tekmo v alpski kombinaciji. Zmagal je Fancoz Alexis Pinturault, ki se je na vrh, z odličnim slalomom, prebil z dvanajstega mesta. Drugo mesto je osvojil Norvežan Aamodt Aleksander Kilde, vodilni po superveleslalomu, ki je po treh nehvaležnih četrtih mestih na zadnjih štirih tekmah v Dolomitih vendarle stopil na zmagovalne stopničke. Tretje mesto je osvojil Švicar Loic Meillard, ki je v slalomu pridobil pet mest.

Izmed naše peterice je bil najvišje Klemen Kosi, tekmo je končal na šestnajstem mestu. Še štiri mesta nižje (20. mesto) je prvo kombinacijsko preizkušnjo v sezoni zaključil Štefan Hadalin. Martin Čater, Miha Hrobat in Boštjan Kline, ki so bili po superveleslalomskem delu alpske kombinacije na devetem, šestnajstem in osemindvajsetem mestu slaloma niso dokončali in so tako ostali brez uvrstitve.