Kostelić: Takšna proga je idiotizem, proga za otroke

Getty Images

Najboljši hrvaški smučar vseh časov Ivica Kostelić je bil vse prej kot navdušen nad zahtevnostjo postavitve prve proge slaloma na Sljemenu, ki jo je postavil švicarski trener Julien Vuignier.

Ivica Kostelić je brez dlake na jeziku povedal, da takšna proga ni dostojna tekmam svetovnega pokala. “Kdo je to postavljal, to je idiotizem. To nima povezave s svetovnim pokalom, to je proga za otroke. Ljudje, ki vodijo svetovni pokal, bi morali dobro premisliti, kaj počnejo,” je dejal Kostelić.

Legendarni Hrvat je pri svojem mnenju ostal tudi po besedah nekdanje smučarke Ane Jelušić, da vsak postavlja progo za sebe, kot mu najbolje odgovarja. Njegov oče Ante je bil v svoetnvem pokalu dolga leta tarča kritik, ker je postavljal izredno težke proge za tehnične discipline. “Za svetovni pokal morajo obstajati določeni kriteriji,” je prepričan Kostelić in v isti sapi nadaljeval: “Oče in jaz pogosto rečeva, da je takšna proga opredelitev za idiotizem. Smučanje je vrhunski šport, takšne bi morale biti tudi proge. Vedno so se pritoževali, ko je oče postavljal progo, ni jim odgovarjalo, ko je bila proga malce težja.”