Druga zmaga za Federico Brignone, odstop Ilke Štuhec

SZS

Zmagovalka alpske kombinacije v Altenmarktu je Italijanka Federica Brignone, ki je bila v skupnem seštevku superveleslaloma in slaloma za 0,15 sekunde hitrejša od Švicarke Wendy Holdener. Že po prvi vožnji je na žalost odstopila Ilka Štuhec.

Federica Brignone je po decembrski zmagi na veleslalomu v francoskem Courchevelu še drugič letos stopila na najvišjo stopničko. 29-letna Italijanka je tako že četrtič zmagala na tekmi svetovnega pokala v alpski kombinaciji. Preostale tri je v zadnjih treh letih (2017 – 2019) osvojila v švicarski Crans Montani, ki 23. februarja gosti naslednjo letošnjo tekmo v alpski kombinaciji. Drugo mesto je danes osvojila, najhitrejša v slalomu, Švicarka Wendy Holdener, ki je tako izenačila svojo najboljšo letošnjo uvrstitev v svetovnem pokalu (druga je bila že na slalomskem uvodu v finskem Leviju). Italijanski uspeh je s tretjim mestom dopolnila Marta Bassino, ki je že tretjič letos stopila na zmagovalne stopničke. Po zmagi in drugem mestu na veleslalomskih tekmah (Killington in Lienz) se je na stopničke (drugič v karieri) povzpela tudi v alpski kombinaciji. Domačinke so tudi drugi dan tekmovanja ostale brez uvrstitve na zmagovalni oder. Med petnajsterico jih je bilo sicer kar pet, najvišje Ramona Siebenhofer, ki je tako v superveleslalomu kot slalomu desegla četrti čas. Peta je bila še ena Italijanka (Elena Curtoni), šesta pa Čehinja Ester Ledecka, ki bo v naslednjih dneh alpske smuči zamenjala za snežno desko. ˝Dvoživka˝ do torka ostaja na avstrijskem Solnograškem, kjer bo nastopila na deskarskem paralelnem slalomu v Bad Gasteinu, nato pa se seli na našo Roglo, ki naslednjo soboto (18.1.) gosti tekmo svetovnega pokala v deskarskem paralelnem veleslalomu.

Ilka Štuhec se je na prvi del alpske kombinacije (superveleslalom) podala s številko 10, takoj za kasnejšo zmagovalko Brignonejevo. V zgornjem delu ni bila najbolj natančna in posledično ne najhitrejša, v spodnjem pa je odstopila in tako ostala brez opoldanskega slalomskega nastopa in tudi uvrstitve na današnji tekmi.