Direz do prve zmage, Tina Robnik 8.

Alpsko smučanje 19. Jan 202013:24 > 13:24
Christophe Pallot/Agence Zoom, Getty Images Sport

Francozinja Clara Direz je zabeležila prvo zmago v Svetovnem pokalu, potem ko je bila najboljša v paralelnem veleslalomu v italijanskem Sestriereju.

Clara Direz je bila v prvem dvoboju boljša od Katharine Truppe, nato pa še od Mikaele Shiffrin in naše Tine Robnik. V polfinalu je slavila v obračunu proti Italijanki Marti Basino, v finalu pa je bila hitrejša od Avstrijke Elise Moerzinger. Za Direzovo, Moerzingerjevo in Basino sta se zvrstili še Italijanki Federica Brignone in Sofia Goggia. Mikaela Shiffrin je končala na 9. mestu, Wendy Holdener na 10., Petra Vlhova pa je bila 18.

Tina Robnik je v slovenskem dvoboju najprej izločila Meto Hrovat, nato pa še Američanko Nino O’Brien. V četrtinfalu je bila boljša zmagovalka paralelnega veleslaloma. V dvobojih za mesta od 5. do 7. mesta je Robnikova dvakrat izgubila in osvojila končno 8. mesto.

Najizkušenejša Slovenka Maruša Ferk je ostala brez opoldanskih izločilnih bojev, saj je bila 45., Ana Bucik pa prve vožnje ni dokončala. V svetovnem pokalu najuspešnejša Meta Hrovat je zasedla 23. mesto.

V skupnem seštevku vodi Shiffrinova (975), druga je Vlhova (726), tretja pa Brignonejeva (715). Tekmovanje v svetovnem pokalu za ženske se s hitrimi disciplinami nadaljuje s tekmami v Banskem od 24. – 26. januarja.