Ilka Štuhec navdušila tudi na drugem treningu!

Getty Images

Ilka Štuhec se na smukaški progi v St. Moritzu odlično znajde. Najboljša je bila na prvem treningu, vse tekmice pa je ugnala tudi danes in tako potrdila odlično smukaško formo pred nedeljsko tekmo svetovnega prvenstva.

Ilka Štuhec je v letošnji sezoni vodilna v smukaškem seštevku svetovnega pokala, zato ne čudi, da jo vsi mediji uvrščajo v ozek krog favoritinj za nedeljsko smukaško tekmo in tudi za jutrišnjo kombinacijo.

Danes se je na progo podala s številko 11 in bila najhitrejša na vseh vmesnih časih. Prednost je večala od štarta pa do cilja in bla na koncu več kot sekundo hitrejša od takrat vodilne Avstrijke Ramone Siebenhofer.

Najbolj se je Štuhčevi približala domačinka Fabienne Sutter (+0,52), za manj kot sekundo pa so zaostale le še Avstrijka Christine Scheyer in Američanka Lindsey Vonn.

Trening se je zaradi megle začel z enourno zamudo, smuk pa je na sporedu v nedeljo ob 12:00. Jutri je na sporedu ženska kombinacija, ki se bo začela s smukom ob 10:00 in končala s slalomom ob 13:00.