Tessa Worley kraljica veleslaloma

Getty Images

V St. Moritzu se nadaljuje svetovno prvenstvo v alpskem smučanju. Danes je bil na sporedu ženski veleslalom, kjer je po tihem na medaljo upala Ana Drev. Izjemno sezono je z naslovomo svetovne prvakinje kronala Tessa Worley.

Tessa Worley je navdušila že v prvi vožnji, tudi v drugo pa ni imela konkurence. Najboljša veleslalomistka letošnje sezone je kljub napaki v zgornjem delu zadržala prednost in s 34 stotinkami naskoka prehitela Mikael Shiffrin. Tretja je bila osmoljenka smuka Sofia Goggia.

Ana Drev je bila po prvi vožnji sedma z zaostankom 1,31 sekunde, v drugo pa ji uvrstitve ni uspello izboljšati. V cilj je prišla kot tretja in sanj o medalji je bilo konec. Na koncu je osvojila sedmo mesto, kar je njena najboljša uvrstitev na svetovnih prvenstvih. Pred štirimi leti v Schladmingu je bila deseta.

Dobro je kazalo Tini Robnik, ki pa je po 15. mestu v prvi vožnji, po dobrih vmesnih časih v finalu odstopila. Enaka usoda je v drugi vožnji doletela Ilko Štuhec. Po prvi vožnji je bila na 26. mestu. S tem je svetovna prvakinja v smuku končala svoje nastope v St. Moritzu.