Marcel Hirscher ponovil dosežek Alberta Tombe!

Getty Images

Svetovno prvenstvo v alpskem smučanju v St. Moritzu se je zaključilo z moškim slalomom, ki ga je dobil Marcel Hirscher. Avstrijec je tako slavil v obeh tehničnih disciplinah. V drugem teku je navdušil Štefan Hadalin, ki je postavil najboljši čas finala in močno napredoval.

Marcel Hirscher je z novih uspehom postal prvi po Albertu Tombi, ki je na svetovnem prvenstvu zlato medaljo osvojil v obeh tehničnih disciplinah. Tombi je to uspelo leta 1996 v Sierra Nevadi. Avstrijec, ki letos vodi tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala, je osvojil deveto medaljo na svetovnem prvenstvu, šesto zlato. Veliko dela je opravil že v prvi vožnji, ko je napovedal novo slavje.

Vsi so pričakovali boj za zlato med njim in Henrikom Kristoffersenom, ki pa je v St. Moritzu povsem razočaral, saj je ostal brez medalje. Srebro in bron sta osvojila Manuel Feller in Nemec Felix Neureuther.

V finalu je odlično smučal Štefan Hadalin, ki je postavil najboljši čas finala. Po veliki napaki v prvi vožnji, je tako dobro izkoristil dobro progo v finalu. 21-letni Vrhničan je z dobrim ritmom skozi celotno vožnjo v vodstvu ostal do 15. uvrščenega po prvi vožnji Andreja Myhrerja. Šved je nato napredoval na šesto mesto, Hadalin pa je pridobil kar 12 mest in končal kot deseti. V svetovnem pokalu je njegova najboljša uvrstitev 15. mesto letos iz Wengna.

Nastopili so še trije Slovenci. Do cilje je prismučal le še Žan Kranjec, ki pa je med prvo vožnjo dobil neugodne udarec v obraz. Zaostanek 2,55 je zadoščal za 36. mesto. Žan Grošelj, ki ima težave s poškodovano roko, in Jakob Špik, ki si je nastop priboril v sobotnih kvalifikacijah, ko je bil med 135 smučarji najhitrejši, sta odstopila.

V kvalifikacijah si je nastop na tekmi priboril tudi Ivica Kostelić, ki je za največjo tekmo zime začasno prekinil svojo upokojitev. Na prvi progi je zaostal 3,50 in bil 46.