Ilka po potrditvi smukaškega srebra: Nisem pozabila smučati

Alpsko smučanje 4. Mar 202315:46
Ilka Štuhec; FOTO: Guliverimage

Ilka Štuhec si je s četrtim mestom na predzadnjem smuku sezone zagotovila srebro v skupni razvrstitvi svetovnega pokala "formule 1" alpskega smučanja. V najhitrejši disciplini bo letos zaostala le za Italijanko, Sofio Goggio.

Ilka Štuhec je na današnjem smuku v Kvitfjellu najbolje od vseh odpeljala spodnji del in v primerjavi z zmagovalko Kajso Vickhoff Lie nadoknadila skoraj pol sekunde.

Na koncu je bilo to dovolj za četrto mesto. “Dokazala sem, da v teh dveh tednih nisem pozabila smučati, čeprav sem imela zadnje dni nekaj težav. Danes sem se uspela ‘sestaviti’ in odpeljati skoraj vse tako, kot sem si prvotno zamislila,” je z Norveške sporočila Ilka. Štajerka je dodala: “Naredila sem sicer dve napaki, a s seboj vseeno nesla dovolj hitrosti. V celoti gledano sem zadovoljna z rezultatom tekme. Čeprav je četrto mesto pregovorno nehvaležno, je v redu.”

Za mariborsko smučarko je to druga sezona v karieri, ko sodi na oder za zmagovalke v smukaškem seštevku svetovnega pokala. Leta 2017 je v skupnem seštevku zasedla celo drugo mesto, potem ko je bila najboljša v kombinaciji, smuku ter druga najboljša superveleslalomistka sezone.

Zadnja smukaška preizkušnja sezone za dekleta je na sporedu čez slaba dva tedna v Andori, na zaključku zime. Poleg Ilke Štuhec so si tam nastop od slovenskih smučarjev priboril še Žan Kranjec (veleslalom), Ana Bucik (slalom in veleslalom) in Rok Ažnoh kot mladinski svetovni prvak v smuku.

Posebni seštevek discipline, smuk (8/9):

ženske:
1. Sofia Goggia (Ita) 660 točk
2. Ilka Štuhec (Slo) 451
3. Elena Curtoni (Ita) 308
4. Corinne Suter (Švi) 289
5. Nina Ortlieb (Avt) 229
6. Mirjam Puchner (Avt) 228
7. Kira Weidle (Nem) 221
Mikaela Shiffrin (ZDA) 221
9. Kajsa Vickhoff Lie (Nor) 214
10. Lara Gut-Behrami (Švi) 212

Komentari

Vaš komentar