Kranjec v finalu izgubil tri mesta, zmaga Odermattu

Alpsko smučanje 11. Dec 202113:50 > 18:071 komentar
Žan Kranjec, foto: Guliver image.

Marco Odermatt je zmagovalec veleslaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v Val d'Iseru. Švicar je na francoskem kriteriju prvega snega vodil že po prvi vožnji, v finalu pa je za 59 stotink premagal domačina Alexisa Pinturaulta za drugo veleslalomsko zmago v sezoni. Žan Kranjec (+2,19) je tekmo končal na desetem mestu.

Edini slovenski predstavnik na današnjem veleslalomu Kranjec, ki je sezono odprl s tretjim mestom na veleslalomu v Söldnu, je nastopil s startno številko 3, a ob prihodu v cilj ni prevzel vodstva. Najbolj prepričljiv je bil Odermatt, Pinturault na drugem mestu zaostaja 32 stotink sekunde, Zubčić na tretjem je bil zgolj stotinko počasnejši. Zaostanek Kranjca je znašal 1,15 sekunde.

V finalu je postavil šele 22. čas in posledično zdrsnil tri mesta nižje ter zasedel končno 10. mesto. Tretje mesto na tem veleslalomu je pripadlo Avstrijcu Manuelu Fellerju (+1,24).

V Franciji ni Štefana Hadalina, ki je obnovil poškodbo hrbta. Na nedeljskem prvem moškem slalomu sezone bosta slovenske barve branila Kranjec in Aljaž Dvornik, ki čaka na svojo prvo uvrstitev v finale v konkurenci svetovnega pokala.

“Danes je bila zahtevna tekma, težki pogoji. Moje smučanje ni bilo takšno kot bi si želel. Nisem se čisto speljal, v drugem teku so se mi pojavile tudi kakšne napake. 10. mesto je tisto, kar sem bil danes sposoben. Sigurno si želim več, a grem vseeno z dvignjeno glavo naprej. Nov veleslalom imamo že naslednji vikend, še prej pa fokus na jutrišnji slalom,” je po desetem mestu dejal Žan Kranjec. 

Podobnih misli je bil tudi glavni trener za tehnične discipline pri moških, Klemen Bergant: “Zelo težka tekma, zelo neenakomerna podlaga in Žan se na njej nikakor ni našel. Že prvi tek ni odpeljal dobro, nato je v drugo začel odločno, a je na vrhu naredil napako. Po tem ni več smučal dobro in na koncu smo lahko zadovoljni tudi z 10. mestom.”

Komentari

Vaš komentar